Termín akce: 27. – 29.5.2016

Podívejte se na fotogalerii z jarního setkání XJR. Bylo to výborné! Děkujeme organizátorům za krásný sraz s nápaditou a zábavnou kulturní vložkou.

Náčelník nátělník a můj taťka v jedné osobě mě poprosil o pár slov ke srazu… tak směle do toho.

Ve čtvrtek jsem se svezl se dvěma dalšíma XJR. Cesta z Vranova na Šumavu přes Rakousko byla nádherná. Simír skupinu vedl a měl to naplánované. Po cestě zastavoval a díval se na své nově stažené rakouské mapy (kde že to vlastně jsme a kudy máme jet) asi jenom 5x. Večer se pilo, tancovalo a grilovalo. Výtečné pivo jsme si točili sami, naprostá paráda. Šváb se Simírem spolu měli krátký téměř půlhodinový ploužák na hudbu z Modré ústřice. Jsem jim tam pustil smyčku a nebylo jim divné, že muzika nepřestává hrát. Nejspíše trénovali na příští sraz, aniž by věděli téma. Možná mají nějaký šestý buzna smysl.

Pátek probíhal v podobném duchu jako ve čtvrtek, jenom s více lidmi. Vítalo se, kecalo se, pilo se a jedlo se. Pršelo jenom malinko a chvíli. Dobrá večeře byla završena dezertem (klobása).

Sobota byla též vydařená. Nádherná projížďka vedla Šumavou přes přívoz na Vítkův kámen, poté každý kdo chce kam na oběd a hurá zpátky do kempu. Soutěžilo se v biatlonu, pilo se, kecalo se a grilovalo výborné maso. Pesopáv a Spider se nám postarali a chuťové buňky, díky chlapi. Máca si dal jenom tři až deset kousků. Zábavná kulturní vložka byla nápaditá a vážně super! Poté vyhlašování kokotů a soutěží. Někdo výhru v kategorii Kokot víkendu opravdu, ale opravdu nečekal. Vždyť jenom svým mocným džípem během tahání tújí zbořil plot, zídku a sloupek. Túje jsou naštěstí venku a nikomu se nic nestalo.

Neděle – loučení a odjezd do domovů. Erofest gruppe nás odjela reprezentovat do Itálie, všichni se těšíme na jejich zážitky a fotky.

Na viděnou na podzimním srazu!

Jenda Zachy

Náča
Author: Náča

XJRide to live