Termín akce: 30.9.-2.10.2011

Je tady někdo z Karibiku!?

Prohlédněte si pár fotek z podzimního setkání na Sázavě.
Bylo to výborný, ostatně z fotek je to patrný 🙂

Šebyne, díky, že jsi to pro nás zařídil 😉

A co jsme to vlastně ochutnávali?

RUM MATUSALEM  GRAN RESERVA 23 LET

Rum Matusalem Gran Reserva 23letý uspokojuje rostoucí segment konzumentů, jejichž výběr rumů je stále sofistikovanější a stále častěji upřednostňují prvotřídní kvalitu.Pyšní se jemnou a perfektně vyváženou chutí. Díky směsi květinových a ovocných vůní a silné přítomnosti tónů dřeva je to strhující zážitek. Zakončení je dlouhé a uspokojující, s jemným, sladkým charakterem.Vyrábí se unikátní metodou Solera, která spojuje charakter vybraných letitých rumů zrajících ve francouzských dubových sudech a vyzdvihuje skutečnou osobitost. Matusalem vyrábí nejjemnější stářené rumy již více než 137 let se stále stejným úsilím po nejvyšší kvalitě.

MATUSALEM GRAN RESERVA 15LET

15letý rum vyráběný metodou Solera. Rumy Matusalem se na Kubě vyráběly od r. 1872, ale po kubánské revoluci museli majitelé uprchnout do zahraničí. Přestože se dnes Matusalem vyrábí v Dominikánské republice, nadále se svým stylem hlásí ke kubánským rumům.

RUM ZACAPA CENTENARIO

Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem Solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.

Ron Zacapa Centenario 23 LET
Prvotřídní rum vyráběný solerovou metodou, který opakovaně vyhrál první místo v soutěži Caribbean Week’s Rum Fest, v kategorii Premium (Super-Premium) Rums.
Aroma: jemný začátek, po kterém následuje komplexní rozvoj – karamel, vanilka, kakao, máslové bonbóny, sherry, pražené brazilské ořechy a lískové oříšky, karamelizované banány a sušený ananas.
Chuť: úžasně komplexní, tělnatá, sladce viskózní – sušené ovoce, dub, muškátový oříšek, kůže, tabák, tóny kávy a sladké vanilky vyvážené s kořeněným dotykem skořice a zázvoru

Pyrat X.O.

Tento osobitý rum původem z Anquily je míchaný z velmi dobrých vyzrálých rumů s těžkým a sladkým aroma. Chutná po vanilce, marcipánu, sladkém koření a přezrálém ovoci. Pyrat XO je vybraná směs jemných, 15-letých karibských rumů. Tento tmavý rum je vynikající na ledu s kouskem citrónu, nebo jako součást kvalitních drinků. Dezertní rum s dlouhým koncem.

SAINT JAMES IMPERIAL BLANC

Rum Saint James se na Martiniku vyrábí již od r. 1765, kdy král Ludvík XIV zakázal výrobu rumu ve Francii. Rum Saint James nacházel odbyt zejména v Nové Anglii, kde byl vůbec nejpopulárnějším západoindickým rumem. Rum Saint James se vyrábí z čisté třtinové šťávy jednoduchou destilací podobně jako Armagnac a pak zraje v sudech z limuzínského dubu a sudech po bourbonu. Saint James Imperial Blanc je mladý rum čisté, lehké chuti.

SANTA TERESA GRAN RESERVA

Rum Santa Teresa Gran Reserva je premium třtinový rum zrající 3-5 let v dubovém sudu metodou Solera. Santa Teresa je nejstarší jméno mezi venezuelskými rumy, plantáže byly založeny již v roce 1796. Santa Teresa Gran Reserva je rum s typickou jemnou vůní a harmonickou chutí. Vynikající samotný na ledu nebo do prémiových koktejlů. Obsahuje 40% alkoholu.

CACHACA VELHO BARREIRO GOLD

Velmi často je přirovnáván k rumu. K výrobě se používá zelená cukrová třtina, která se nejdřív lisuje, pak se nechává kvasit a nakonec prochází destilací. Velho Barreiro Gold zraje 3 roky v sudech ze dřeva stromů Jequitiba Rosa. Doporučuji si ji vychutnat buď čistou, nebo v prvotřídních koktejlech Caipirinha.

FLOR DE CANA GOLD

Rumy značky Flor de Cana jsou považovány za jedny z nejlepších rumů zemí Latinské Ameriky, jak o tom svědčí i řada mezinárodních ocenění.
Flor de Cana Gran Reserva zraje 4 roky v dubových sudech, výsledný produkt s vanilkovou vůní a jemnou chutí je vhodný do míchaných koktejlů.

HAVANA CLUB AŇEJO ESPECIAL

Tento vysoce kvalitní pětiletý rum s intenzivní vůní se ideálně prosadí v long drinku Cuba Libre.

Náča
Author: Náča

XJRide to live