Termín akce: 15.-21.8.2011

Sázava 2011 – report

Drahá smečko bobrů, vyder, syslů a jiné chlupaté savé havětě!

Je vidět, že nám Alpský průvan vyčistil nejen  peněženky,  ale i mozkovny a s dobrou náladou jsme se vrátili do svých zatuchlých domovů. Jak rychle „Sázava“ přitekla, tak se také prohnala a ty příjemně strávené dny odtekly, jak velká voda. V hlavách máme stále bzučící motory a krásné vzpomínky, které bych rád hodil na papír…

Myšlenka bandy nedočkavců vyrazit už v pondělí byla výborně přiživena tím, že budeme doprovázet Simírka s Janynkou na jejich svatební cestě a dobrými radami je po večerech obšťastňovat. Simír měl také přání podívat se na Passo Stelvio.

Rádi jsme mu vyhověli a kus světa tím viděli. Zde bych chtěl nabídnout pár tipů na dobré prověřené ubytování.

  • Pension Embacher, Viehhofen, Kirchplatz 59, cena 20EUR.
  • Pension Forellenbach, Sant Martin, cena 20EUR.

Jelikož cesta byla velmi dlouhá a únavná, tak se zmatený Šváb po jedné zastávce nepříliš dobře trefil zpátky na svůj stroj. S výkřiky,  „že to žere stejně“ a  „vydru bobrovi, krávu Švábovi“, naskočil na ledabyle pohozenou krávu u cesty, začal jí kroutit ušima a chtěl zařadit jedničku.

To už ale jinde jsme, to je jiná vesnice! Při západu slunce nad Alpskými velikány nás ve čtvrtek večer vítala křepčící horda XJR v Mooshubenu! Vítání nemělo konce! Proběhlo rychlé ubytování a hurá si objednat pivo s vidličkou na vyhnání přebytečných bublinek. A pak už se jen chlastalo a žralo. Čerstvě vylovený pstruh byl na večeři senzační.  Nálada úžasná. Příjemná majitelka pensionu Siegi, byla taky vysmátá a nechala se posléze zlákat i na šňaps.

V pátek se skoro celá banda rozjela do kopečků. Jen Simír, Šváb, já a naše ženy jsme si potřebovali trochu orazit a zůstali jsme u zdroje. Poté co jsme ženy vypustily na couračku kolem komína, se naše silná trojka začala věnovat intenzivně „chytré vodě“. To se Simírkovi vymstilo a pátek mu „někdo vymazal“.  Večer XJRková klasika – chlastalo se a žralo.

V sobotu už se léčil jen Simír a jinak celé bandě hulákaly motorky v kopcích. Odpoledne se nás dosti sešlo v Mariazell na zmrzlinku a kafíčko. Večer XJRková klasika- chlastalo se a žralo. Pravda, už míň chlastalo, ale o to více žralo.

Nedělní ráno bylo ve znamení opět výborné snídaně, pak zabalit smradlavý trička a ještě smradivější ponožky, pár společných fotek u fotografa Čorni, poté „VVR“ ( vykakat, vyčůrat,rozloučit) a naše kola se roztočila směrem domů. Všichni dojeli bez úhony, jen Raďas a jeho gruppe si neodpustila laškování s policajty a nechali si prodat bločky po 20ti éčkách.

Tímto tedy děkuji „VIP skupině“ za skvělou účast a podporu senzační nálady. Zdravé jádro opět nezklamalo!  Za dveřmi máme podzimní sraz v Bajtlichu a když se dobře zaposloucháš, uslyšíš, jak už někde v dáli hučí Sázava…

Váš kulturní atašé Šebyn

Náča
Author: Náča

XJRide to live