Termín akce: 27.-29.5.2005

To jsou koule!

…prohlásil náčelník, když seděl za stolem u vjezdu a koukal pod něj někam mezi svoje nohy. Nejprve jsem se zarazil, ale záhy jsem shledal, že za sprosťáka jsem tu já a Petr louská obrovský lusky od Helenky. Vítali jsme první návštěvníky dalšího setkání majitelů a příznivců XJR.

Tentokrát v areálu Žďasu v Zubří. Krásný prostředí uprostřed lesa s perfektním zázemím a velmi dobrou a vstřícnou obsluhou. Největší strach jsme měli z počasí a z toho, že si to Helenka nebo Mirek rozmyslí s obřadem a my s Petrem budeme za idioty a nuceni vymyslet nějaký jiný „překvápko“. Naštěstí ani jedna z těchto krizových variant nenastala a tak už dnes můžu napsat: „to bylo, co?“ . Ale zpět k pátku. Myslím si, že největší počet účastníků se sjel právě v pátek.  Tradiční „stará garda“ tentokrát s manželkami na vlastních strojích, veterán Mrožík, sajtna z Perníkova a ostatní naši milí zaplnili v páteční podvečer chatkovou osadu a začalo být veselo. Trošku nám, vlastně mě, zhatil plány Jirka Maroušek, kterej si jel pro výhru za Zářez a spěchal v sobotu domů, tudíž jsme museli neplánovaně vyhlásit výsledek v pátek. Trošku mne to zmátlo a přiznám se, ošidil jsem to. Jenže Vám to neřeknu, takže mne asi nepomluvíte. Zábava běžela ve volném duchu až do kurvopění. Vlastně řval jsem jen já, protože jsme nechali na bráně telefonní číslo pro pozdní příjezdníky a zamknuto. No a o půl páté ráno mi někdo volá, že potřebuje dovnitř. Řek jsem si cože je to za vola, když jede na sraz takhle brzo (nebo pozdě) a šel otevřít. Byl to pekař. Takže jsem ten den spal od půl třetí do půl páté.

V sobotu ráno nastaly velké organizace a kamufláže kvůli obřadu. No vykecat jsem to nemoh, tak jsem dělal co šlo. Vím, měli jste mne za blba,  když jsem řadil motorky tak jak jsem řadil, že jsem Vás honil k umývárkám a zpět, že jsem ignoroval hromadné foto a nereagoval na otázky. Bylo to těžký, věřte mi.  Samotnej obřad byl velkolepej, mám rád Mirka i Helenku, takže jsem to docela prožíval, no a ve finále kdy jsem měl domluvenou se starostou po něm řeč, řek jsem jen jednu větu a to velmi ztěží. Byl jsem na měkko, přiznávám se bez mučení. Takže všechny ty moje rádoby veselý kecy ze mne nevypadly. Zachránilo mne jen to, že jste z tý svatby byli vyvalení taky, takže mne stejně nikdo neposlouchal. Naštěstí.

Vyjížďka dopadla taky dobře i přes lesní prachový handycap. Komentář k ní nebude, páč jsem zůstal na místě kvůli nově příchozím. Přijížděli ti, co neměli zajištěno ubytování a byl trošku hokej v postelích. Teda ne že by se tam rvali Kanaďani s Čechama, ale byly na místech, kde jsem je zrovna nepotřeboval. Odpoledne nás navštívili kamarádi s americkejma autama a já myslel, že už se vracíte z vyjížďky. Takovej rachot. Navečer nás zase pro změnu pobavili kluci s motorovejma padákama. Předvedli krásnou exhibici a um, kterej se běžně nevidí. Všem tímto ještě jednou moc děkuju a smekám před dovedností pilotů i kluků s autama, kteří z vraku udělají klenot.

Měli jsme připraveny i klasické soutěže, jenže se trošku protáhla akrobacie a následná večeře, také kýtové posilnění už těmto atrakcím zamezily. První ročník volby „Krasomila Zubří“ taky považuju za uzákoněný a další v pořadí už připravíme se vší pompou. Sorry za ta moje neslušná slova, ale já huš jinej nebudu… . Noční klábosení a popíjení v klídku s přáteli myslím krásně zakončilo naše další setkání a zjištění, že i Simírův alarm pod mým oknem funguje, mne utvrdilo v myšlence, že je vše jak má být.

Rád bych ještě na tomto místě poděkoval sponzorům. Je mi jasný, že každýho zúčastněnýho toto nudí, ale jsme s Petrem opravdu rádi, že nám vyjdete vstříc. Fakt by to nešlo dělat bez Vás, kteří nám přispějete ať už na konto, do kasy, či dárkem. Věřte, že všechno evidujeme a co neupotřebíme na tomto sraze, upotřebíme napřesrok. Díky Buissonovi a městu Pardubicím, díky Žankovi, Láďovi Klementovi, Čorňovi, Woodymu, Mošákovi, Michalovi Řídilovi, Nassovi, Ricimu, naší Gábi, Smidersovi, Jardovi Svobodovi, samože Oldovi za super dárky, a v neposlední řadě kamarádovi ze Slovenska, kterej přijel 300km, XJR vůbec neznal a byl tak nadšenej, že už se těší na další sraz. Dokonce když odjížděl, věnoval nám zbytek českejch peněz do kasy. Díky brácho! Díky i za to, že jste na kase ani nechtěli drobný (stejně jsem neměl nazpátek). Díky Vám všem za super setkání a za to že jste se doufám bavili.

To, že nám někdo uklidil vlajku v sobotu v noci a doposud se neobjevila, nechám zatím bez komentáře. Kdyby jste ji chtěli poslat mě nebo Petrovi, budeme velmi rádi. Můžete se s ní taky zastavit na kávu, probereme alespoň sraz a prohlídneme fotky. Díky. Nebyla levná.

Tak, už konec s plácáním do vody (která tam zatím nebyla) a ještě jedna věc. Můžu prozradit už teď, že další jarní sraz bude v tom stejném termínu na tom stejném místě!!! Kdybyste se chtěli někdo chopit podzimního, dejte vědět.

Fotečky na stránkách budou co nevidět a já osobně pro Vás něco chystám. Mildo Hubenej, pššššššt! To budou teprve KOULE!

Mějte se a na silnicích opatrně.

Savana v.r. vrrrrrrr!

Náča
Author: Náča

XJRide to live